Over ons

Het Historisch Café Deventer is een particulier initiatief zonder winstoogmerk,
zonder juridische status. Naast dit Historsich café kent onze Hanzestad nog het sciencecafé, het dichterscafé, het filosofie café en het sokratisch café.

Charles Boissevain, oud directeur van Historisch museum De Waag van 2002 tot en met 2014 was de grondlegger van het Deventer Historisch Café in 2010. Het logo met de Deventer adelaar met glas werd in dat jaar ontworpen door Hans Stempher en Nico Joosting Bunk (Artnic). De zinspreuk is een deel van: Ni regret du passé, ni peur de l’avenir (Geen spijt van het verleden, noch angst voor de toekomst. Niet geheel toevallig de wapenspreuk van de familie Boissevain.

De formule is een korte lezing in een café-setting. Vooraf en na die tijd gelardeerd met een glas en een praatje. Het historisch café is in die zin een ‘aanvulling’ op de lezingen van de Historische vereniging Deventer.

Het team dat het café runt bestaat uit v.l.n.r. Ruud Johannes, René Berends, Els Nijenhuis , Maria Janssen, Tina Nieuwenhuis en Herman Starink. Allen vrijwilligers met een passie voor de geschiedenis van Deventer en omstreken. Wij bereiden de middagen voor en leiden om de beurt de sprekers in.